Lymfkoppning

Kungsberg Friskvård

 

Anette Bergqvist

070 - 4993003 Klicka här för tidsbokning

Lymfkoppning

 

 

Vad är koppning

 

Koppning är en alternativmedicinsk metod där vakum används för att lyfta upp hud och bindväv. Denna metod har använts inom kinesisk medicin 1 ca 4000 är. Idag används koppning i alla länder.

Genom att använda koppning skapas ett undertryck som befrämjar blod- och lymfcirkulationen. Dessutom minskar smärtor och spänningar i muskulaturen. Möjligt är också att slaggprodukter frisätts och kan utsöndras lättare. Man använder också metoden i västlig alternativ medicin för att reducera celluliter.

 

Hur gör man

Man trycker enkelt ihop kopporna mot huden och ett undertryck bildas i huden som påverkar bindväven i muskler och underhud. I förtätad bindväv samlas mer slaggprodukter, men genom det vakum som bildas ökar blodgenomströmmningen, det ökar vätskerörelser och en utrensningsprocess börjar.

 

Vem kan koppas

I stort sett alla människor

 

Klicka här för att läsa broschyr

 

Koppning används med fördel mot

•Celluliter och bristningar

•Smärta och värk

•Svullna och stickande ben

•Muskelspänningar

•Öka blod- och lymfcirkulationen

 

Musklerna värms upp, slappnar av och huden aktiveras. Koppning ger ökat välbefinnande och används ofta vid bl.a. långvariga muskelspänningar, senfästesinflammationer, celluliter och för att öka blodcirkulationen. Olika typer av ärrbildning kan bli finare och smidigare med hjälp av koppning.

Koppning kan underlätta väldigt mycket vid ej akuta ledsmärtor som t.ex. artros i höftleden.

 

Koppning kan utföras en till två gånger per dag under de första veckorna och därefter en till två gånger i veckan. Koppning kan vara lokalt för vissa punkter eller utföras som massage.

Vid behandling med koppning ökar effekten om man håller en god och nyttig kosthållning samt god konditionsträning och det är viktigt att man dricker rikligt med vatten då utsöndringen av gifter i kroppen ökar.

 

När ska jag undvika koppning

Undvik koppning om du har

akuta infektioner, akuta diskbråck, öppna sår eller svåra hudproblem, lider av hjärtproblem, ej över åderbråck eller stora ytliga blodkärl, cancerpatienter under behandling, diabetiker, strokepatient, reumatism, graviditet eller äter blodförtunnande medel.

 

 

Koppning mot celluliter

Vad är cellulit?

Celluliter är vanligast hos kvinnor och är delvis genetiskt och delvis hormonellt betingat. Med celluliter meas de gropar som syns i huden och som även kallas apelsinhud. Bindväven runt fettcellerna blir fibrosisk och stel samt tappar sin elasticitet med åren. Eftersom cirkulationen minskar i de områden som ligger ytterst, försvåras ämnesomsättningen i dessa områden.

 

Varför är koppning så effektivt mot celluliter

Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är den huvudsakliga orsaken till att kroppen bildar såkallad cellulit hud. Koppning är därför mycket effektiv, behandlingen skulpterar din kropp och ger ett synbart resultat såsom förbättrad hudstruktur och en upprensning av huden. Dessutom är det en mycket skön och avkopplande behandling.

 

Hur lång tid tar det innan man ser resultat

Det positiva resultatet börjar redan synas efter några behandlingar. Huden blir fastare, slätare och tack vare stimuleringen läker den fortare. Stimuleringen av kollagen och elastin gör att huden får bättre lyster och blir tjockare. Den största effekten av behandlingen syns oftast efter 6 veckor.

 

Priser:

Lymfkoppning helkropp, 40 minuter..... 520kr

Lymfkoppning helkropp, 60 minuter..... 620kr

Hos mig kan du betala kontant eller via din telefon med ”Swish”. Är du en återkommande kund går det bra med bankgiro.

 

 

 

Vid besöket bjuder jag på en örtdryck/te med koncentrerade antioxidanter. Drycken heter "Fortune Delight".

Klicka här för att läsa broschyr:

 

Välkommen till en skön och avslappnande stund!

 

Kontaktuppgifter:

Telefonnummer: 070-499 3003

E-post: anette.bergqvist@hotmail.com

Adress: Hagensvägen 3, 81195 Järbo, Kungsberg

Gävleborgslän

FA-skattsedel finns

Bankgiro nr: 210-5047

 

 

Ring för bokning av tid:

070-4993003

Anette Bergqvist Leg Sjuksköterska och utbildad lymfmassör

 

Klicka här för tidsbokning

 

 

friskvo""